wefood-glutensiz-organik-pirinc-unu-50-6e-b15.jpg
wefood-glutensiz-organik-pirinc-unu-50-6e-b15.jpg
wefood-glutensiz-organik-pirinc-unu-50-fd6-d6.jpg
wefood-glutensiz-organik-pirinc-unu-50-105-0c.jpg

Wefood Glutensiz Organik Pirinç Unu 500 Gr (8682392174327)

Marka : Wefood
Fiyat : ₺114,70(KDV Dahil)

Wefood  Şeker İlavesiz Katkı ve Koruyucu İçermeyen Glutensiz Organik Pirinç Unu 500 Gr

Pirinç Unu Nedir?

Pirinç unu, beyaz ve kahverengi pirinçlerin öğütülmesiyle elde edilebilen glutensiz bir un çeşidini oluşturuyor. Pirinç nişastasından oldukça farklı olan ürün, pirinçlerin herhangi bir kimyasal ayrıştırma işleminden geçmeden doğrudan un haline getirilmesi ile meydana geliyor. Pirinç nişastası ise pirincin içeriğindeki bir glikoz türevi olan nişastanın ayrılmasıyla üretiliyor. Ayrıca pirinç nişastasının içeriğinde diğer tahılların nişastaları da belirli miktarlarda bulunabilirken, pirinç ununda sadece tek bir ham madde kullanılıyor.
 
Wefood Organik Pirinç Unu Nasıl Yapılır?
 
Wefood Organik Pirinç Unu, Anadolu’nun birinci kalite ve organik tarım sertifikalı beyaz pirinçlerinden üretiliyor. Ürün yapımında kullanılan pirinçler, GDO’lu tohum veya zirai ilaç vb. yapay müdahaleler olmadan tamamen doğal yollarla üretiliyor. Yarı mamul aşamasında da besin değerini kaybetmemesi için ısıl işlem görmeksizin, taş değirmenlerde yavaşça öğütülüyor. Ayrıca çapraz bulaşma riskini tamamen ortadan kaldırmak adına tüm süreç, baştan sona sadece glutensiz mamullerin bulunduğu hatlar üzerinde yürütülüyor. Ardından ürünler ilave şeker, koruyucu vb. hiçbir katkı eklenmeden, doğadan sofraya tüketime hazır hale geliyor.
 

Pirinç Unu Faydaları ile Beslenmeye Nasıl Katkı Sağlar?

Güvenilir bir yüksek karbonhidrat kaynağı olan pirinç unu; buğday ununa karşı doyurucu, besleyici ve lezzetli bir alternatif sunuyor. Düşük şeker ve yağ oranıyla hedefe yönelik beslenme için de ideal bir seçenek olan ürün; ayrıca içerdiği demir, potasyum, magnezyum ve kalsiyum ile vücudun ihtiyaç duyduğu önemli mineralleri karşılamaya yardımcı oluyor.
 
B vitamini grubu yönünden zengin içeriği, pirinç ununun faydaları bakımından bir diğer önemli husus olarak öne çıkıyor. Pirinç ununda diğer adı niasin olarak bilinen B3 vitamininin yanı sıra, tiamin (B1 vitamini) bileşeni de bulunuyor. Bu sayede ürün, düzenli tüketildiğinde vücuttaki temel sistemlere çok yönlü katkılar sağlayabiliyor. Ayrıca kolesterol içermeyen yapısı ile rahat tüketim avantajını bir adım daha yukarıya taşıyor.
 

Pirinç Unu Ne İşe Yarar?

Glutensiz yapısı ile çölyak hastaları, gluten hassasiyeti olan bireyler ve bebek beslenmesi için ideal bir tüketim sağlıyor.
Düşük yağ ve şeker oranı ile diyetler için uygun bir un alternatifi sunuyor.
Kolesterol hastaları tarafından gönül rahatlığıyla tüketilebiliyor.
Mineral ve vitamin içeren formülüyle vücudun ihtiyaç duyduğu önemli bileşenlerin karşılanmasına yardımcı oluyor.
Pirinç unu tariflerinin yanı sıra ürün, cilt bakımında maske yapımı için de kullanılabiliyor. Düzenli uygulamada cilde daha aydınlık ve ışıltılı bir görünüm kazandırma özelliği taşıyor.
Pirinç Unu Nasıl Kullanılır? Tariflere Nasıl Dahil Edilebilir?
Tatlı ve tuzlu tüm hamur işi tariflerinizde buğday unu yerine kullanabilirsiniz.
Standart tariflerinize daha kıtır ve gevrek bir yapı kazandırmak için yardımcı un olarak tercih edebilirsiniz.
Bebeğiniz için kolay sindirilebilen lezzetli mamalar yapabilirsiniz.
Erişte yapımında kullanabilirsiniz.
Kahvaltılar için hafif ekmek, pankek, krep ve gözleme çeşitleri deneyebilirsiniz.
Çorbaların kıvamını artırma amaçlı kullanabilirsiniz.
Uzak doğu ve Hint lezzetlerinden olan pesarattu, aripathiri ve Vietnam krepi gibi pirinç unuyla yapılan tarifleri deneyebilirsiniz.
Fırın yemeklerinde kıvam ve lezzet artırıcı ya da krema malzemesi olarak kullanabilirsiniz.  
Et ürünü ve sebze kızartmaları için çıtır harç yapımında tercih edebilirsiniz.
Sütlü veya şerbetli tatlı tariflerinde kullanabilirsiniz.
Pirinç Unu Ne Kadar Kullanılmalıdır?
Pirinç unlu tarifler, gluten içermediği için beyaz un ile yapılan hamurlara nazaran suyu daha az emerek sert bir yapıya sahip olabilir. Bu nedenle ürünü dilerseniz glutenli unlara yüzde 20 ila 30 oranında karıştırarak kullanmayı tercih edebilirsiniz. Sadece pirinç unu kullanarak hazırlayacağınız tariflerde ise un miktarını standarda kıyasla yüzde 10 kadar azaltarak bunun yerine kullanacağınız su, süt, maya, kabartma tozu, yumurta veya karbonat miktarını artırabilirsiniz. Ayrıca hazırladığınız hamurun kıvam alıp yumuşaması için bir müddet dinlendirebilirsiniz.
 

 

 
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR