yoremiz-beypazari-kurusu-tereyagli-350-d37f0c.jpg
yoremiz-beypazari-kurusu-tereyagli-350-d37f0c.jpg
yoremiz-beypazari-kurusu-tereyagli-350-6915d9.jpg
yoremiz-beypazari-kurusu-tereyagli-350-300a90.jpg
yoremiz-beypazari-kurusu-tereyagli-350-cc1-bf.jpg

Yöremiz Beypazarı Kurusu Tereyağlı 350 Gr (8697557001110)

Marka : Ezgi
İndirim Oranı : %10 İndirim
Fiyat : ₺87,28(KDV Dahil)
İndirimli : ₺78,87(KDV Dahil)

20 YILLIK TECRÜBEYE DAYANAN İMALATCI YÖREMİZ BEYPAZARI KURU FIRINI YÖREMİZ TEREYAĞLI BEYPAZARI KURUSU - 500GR Beypazarı, tarihi zenginliklerinin yanı sıra yöresel yemekleriyle de ilgi odağı olmuştur. Anadolu'nun lezzetlerini barındıran yemekleri sunumunun inceliği ve zarafetinden olsa gerek "İnce Takım” olarak adlandırılır. Taş fırınlarda yapılan, tazeliğini bir sene koruyan, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden Beypazarı Kurusu, Türkiye'de sadece Beypazarı'nda üretilir. İlçede önemli bir geçim kaynağı haline gelen "Beypazarı Kurusu" buğday unu, süt, tereyağı, margarin, maya, tuz ve tarçın kullanılarak yapılıyor. Unun içine süt ve yağ, maya ve tarçın ilave edilerek, hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. Hamur daha sonra elle 4 santimetre kalınlığında rulolar haline getirilerek, baklava dilimi şeklinde kesilir. Kesilen kurular, geniş tepsilere dizilerek bir süre sıcak ortamda mayalanmaya bırakılır. Kabaran hamurlar, taş fırına verilerek bir süre pişirilir. Pişirilmenin ardından taş fırından çıkarılan kurular soğuduktan sonra tekrar tepsilere konularak fırına verilir ve içinde nem kalmayıncaya kadar 3–4 saat düşük derece ısıda kurutulur. Kurutma işleminin ardından soğumaya bırakılan ürünümüzü, gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR